Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Babki

Migdałowa babka

Składniki: • 250 g mąki • 40 g drożdży • 1 szkl. mleka • 100 g masła • 100 g cukru • 100 g migdałów • ½ laski wanilii • 3 jajka Sposób wykonania: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. W między czasie żółtka ubić z cukrem nad…

Babka migdałowo-czekoladowa Kasi

Składniki: • ½ kostki masła • ½ szklanki cukru • 1 szklanka mąki • ½ łyżeczki aromatu migdałowego • 2 opakowania migdałów w płatkach • 1 czubata łyżka kakao • ½ szklanki mleka • czekolada gorzka (najlepiej 70-90%) • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli • 2 jajka Sposób wykonania: Masło zmiksować razem…