Składniki
- 1 kostka masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 6 jaj (białka ubić)
- 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka maki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 1/2 szklanki kakao
- orzechy, migdały, rodzynki, śliwki suszone lub jakiekolwiek inne bakalie dostępne w domu (ok.1-1,5 szklanki po posiekaniu).
Babki
Babka z rodzynkami
by Julianna Bednarczuk • • 0 Comments
Babki
Babka marmurkowa Julianny
by Julianna Bednarczuk • • 0 Comments
Babki
Babka z pijanymi rodzynkami
by Marek • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek 2 szkl. mąki tortowej ¾ szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. cukru 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 1 kieliszek wódki cukier sol tłuszcz Sposób wykonania: Rodzynki zalać alkoholem i odstawić do napęcznienia. W między czasie tłuszcz utrzeć razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą do powstania kremu,…
Babki
Słodka babka kawowa
by Agata Bublewicz • • 0 Comments
Składniki: po 25 dag masła i cukru 4 jajka po torebce proszku do pieczenia i cukru waniliowego 1/8 l mleka bita śmietana i kakao do dekoracji 2 łyżki kawy mokka 1/2 kg mąki tłuszcz i bułka tarta do formy Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, wbijać po 1 jajku. Wymieszać z…