Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zupa

Krem z dyni Marka

Najlepsze przepisy na zupy-kremy. Tym razem przepis na aksamitny krem z dyni. Aby go wykonać potrzebujesz: dyni, cebuli, czosnku i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 l bulionu
  • szczypta imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Kalafiorowy krem Renaty

Gęsty i aksamitny krem z kalafiora przepisu Renaty. Musisz wypróbować ten przepis. Aby go wykonać potrzebujesz: kalafiora, cebuli, czosnku i bulionu.
 

Składniki:

  • 500 g kalafiora 
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Jesienny krem z dyni

Jeśli jesień to nie może zabraknąć na naszych stołach pysznego kremu z dyni. Do jego wykonania będziesz potrzebować: dyni, cebuli, miodu i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg dyni 
  • 1 cebula
  • 1 l bulionu 
  • 1 łyżka oliwy 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczka cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka miodu 
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
 

Krem z dyni Martyny

Nie wiesz co przygotować z dyni? Wypróbuj przepis na aksamitny dyniowy krem. Do jego wykonania potrzebujesz: dyni, czosnku, cebuli. 
 
 

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • kwaśna  śmietana
 

Krem ze szpinaku Marleny

Wyśmienity, aksamitny krem ze szpinaku przepisu Marleny. Aby go wykonać potrzebujesz: szpinaku, czosnku, wywaru i cebuli. 
 
 

Składniki:

  • ½  kg świeżego szpinaku
  • 3 ząbki młodego czosnku
  • 1 cebula
  • 1 l wywaru warzywnego 
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki mascarpone
  • 2 łyżki oleju 
  • sól 
  • pieprz