
Składniki:
- zioła: szczypiorek, koperek, natka pietruszki
- 1 żółtko jajka
- 100 ml mleka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki śmietanki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kostki lodu

Składniki: 1 bakłażan 1 łyżeczka posiekanych listków mięty 1 łyżeczka posiekanego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka białego octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania; Obranego bakłażana pokroić wzdłuż na pół a potem na plasterki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym. Dodać posiekane oregano oraz czosnek. Dokładnie wymieszać…
Składniki: 25 dag pieczarek 1 główka sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól pieprz Sposób wykonania; Obrane pieczarki pokroić na plasterki, które przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki i dodać do niej pieczarki. Następnie ocet wymieszać z miodem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem…
Składniki: 2 kalarepki 100 g łuskanych orzechów włoskich 4 łyzki posiekanej natki pietruszki, lubczyku i estragonu ½ szkl majonezu 3 łyżki jogurtu 4 ząbki czosnku sok z cytryny sól Sposób wykonania: Obrane kalarepki zetrzeć na tarce. Następnie jogurt wymieszać z posiekaną zieleniną i posiekanym czosnkiem. Doprawić do smku sokiem z cytryny oraz solą. Sosem polać…