Składniki: 2 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżka posiekanego oregano 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Do musztardy dodać oliwę z oliwek. Następnie dodać rozmaryn, oregano oraz bazylię. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: zioła
Listy
Halibut z zielonym sosem
by Justyna Kumor • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów halibuta 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii 2 ząbki czosnku kilka filetów anchois 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Halibuta oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Następnie piec na grillu w specjalnym do tego koszyczku. W między…
Listy
Tilapia z cebulą
by Konrad Kosmowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z tilapii 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać po czym wymieszać ją z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku estragonem, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszankę przełożyć na filety rybne i odstawić całość na 30 minut. Po tym czasie piec ryby…
Listy
Pasta z białego sera z ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg białego sera ½ szklanki śmietany ½ łyżeczki ziół / kminek, mięta, majeranek / sól, pieprz do smaku 1 pomidor 5 rzodkiewek Sposób przyrządzenia: Ser rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, dodać zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem, plasterkami rzodkiewek i plastrami pomidorów.
Listy
Koktajl orzechowo-ziołowy
by Piotr Kwidziński • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka orzechów laskowych 250 ml kefiru 4 łyżki ulubionych ziół sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do kefiru dodać posiekane zioła, orzechy oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.