Składniki:
- 1 szczupak o wadze około 2 kg
- 1/4 szklanki sosy BBC
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół
- sól, pieprz
Składniki: 1 sprawiony karp o wadze około 1 kg podzielony na porcje sól, pieprz 4 łyżki sosu Teriyaki Sos: 4 łyżki oliwy 4 cm drobno posiekanej trawy cytrynowej 4 łyżki grubo posiekanej szalotki 2 łyżki grubo posiekanego czosnku Sposób przyrządzenia: Rybę pokrojoną w dzwonka przyprawić solą, pieprzem i sosem Tariyaki, odstawić na 30 minut. Piekarnik…
Składniki: 4 pstrągi sól, pieprz sok z cytryny 1 oczyszczony, pokrojony w kostkę fankuł 1 łyżka masła 4 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, trybula, rozmaryn i tymianek cytryna pokrojona w ćwiartki Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać fankuł, smażyć mieszając aż zacznie się rumienić. Tuszki pstrąga sprawić, umyć, osuszyć. Ryby skropić sokiem z cytryny,…
Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 8 łyżek wody 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki soku z cytryny 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę pęczek posiekanego szczypiorku pęczek posiekanego koperku zioła prowansalskie wg uznania sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Oliwę wymieszać z wodą, sokiem z cytryny, musztardą, zmiażdżonym czosnkiem, ziołami i posiekaną zieleniną, doprawić…
Składniki: 4 łyżki musztardy pęczek oregano paczek posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie do smaku ½ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bulion podgrzać nie gotować, dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zioła i szczypiorek. Podawać z sałatkami z cebulą i warzywami strączkowymi.