Składniki: 15 dag cebuli 10 dag boczku ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki przecieru z jabłek sól pieprz Sposób wykonania; Cebulę posiekać a boczek pokroić w kostkę i razem przesmażyć. Następnie dodać przecier z jabłek i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: ziemniaki
Listy
Zupa jarzynowa Jadzi
by Oliwia Migdał • • 0 Comments
Listy
Kolorowa zupa jarzynowa Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Sałatka ziemniaczana z kminkiem
by Teresa Kudła • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków 2-3 łyżki oleju łyżeczka zmielonego kminku sól Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Skropić całość olejem. Doprawić do smaku solą i posypać kminkiem.
Listy
Sałatka ziemniaczana z sałatą
by Grażyna Kasprowicz • • 0 Comments
Składniki: 8 małych młodych ziemniaków 24 rzodkiewki 8 środków karczochów w oliwie sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, rzodkiew na plasterki, karczochy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku sokiem z cytryny, oliwą oraz solą.



