Składniki:
- 1 kg wieprzowych żeberek
- 4 pomidory
- 4 małe cukinie
- 2 cytryny
- 6 łyżek miodu
- 3 żabki czosnku
- 3 łyżki musztardy
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 1,5 kg żeberek Marynata: 4 łyżki ketchupu 3 łyżki miodu gryczanego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku ½ papryczki chili 2 łyżki ostrej musztardy sok z ½ pomarańczy sok z /2 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie żeberka oprószyć…
Składniki: 1 główka kapusty 1 kg chudych żeberek 2 cebule sól pieprz kminek liść laurowy ziele angielskie majeranek 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej Sposób wykonania: Żeberka podzielić na porcje a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym podlać je odrobiną wody dodać przyprawy i trzymać na małym ogniu około 40 minut. W…
Składniki: 1 kg żeberek 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 2 cebule 2 łyżki mąki sól pieprz tłuszcz ostra papryka Sposób wykonania: Żeberka oprószyć solą oraz pieprzem i razem z posiekaną cebulą udusić do miękkości. W między czasie ziemniaki zetrzeć na tarce, po czym dodać do nich jajka, mąkę, łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu oraz szczyptę…
Składniki: 1 kg żeberek 1 szkl. coca-coli 1 szkl. sosu barbecue 1 szkl. ketchupu Sposób wykonania: Berka podzielić na porcje, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie coca-colę, ketchup i sos barbecue wymieszać ze sobą i polać żeberka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny.