Składniki:
- 40 dag makaronu
- 20 dag szpinaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka startego parmezanu
- sól
- pieprz
Składniki: ½ kg świeżego szpinaku ½ kg kurzych wątróbek 3 łyżki masła 1 cebula 2 łyżki rodzynków 1 kieliszek koniaku sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak opłukać pod bieżącą wodą po czym porwać go na mniejsze kawałki. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć pokrojone wątróbki. Pod koniec smażenia wlewając koniak. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po…
Składniki: 45 dag suchej białej fasoli kość szynkowa cebula 3 łodyżki selera naciowego 2 marchewki sól pieprz ½ łyżeczki suszonego tymianku puszka pomidorów 2 łyżki brązowego cukru 1 ½ szkl poszatkowanych liści szpinaku Sposób wykonania: Fasolę przełożyć do garnka i zalać ją wodą. Po czym doprowadzić ją do wrzenia i gotować około 2 minut. Zdjąć …
Składniki: paczka mrożonego szpinaku 1 szkl gotowej zupy- kremu z pieczarek ząbek czosnku ½ łyżeczki suszonego estragonu ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 4 szkl ugotowanego makaronu 45 dag białej kiełbasy cebula jajka 40 dag sera risotta pomidor natka pietruszki Sposób wykonania: Do miski wrzucić szpinak, dodać do niego zupę pieczarkową oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać…
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek cebula ząbek czosnku kilka płatków suszonej papryki marchewka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól 2 łyżeczki przecieru pomidorowego puszka ciecierzycy pęczek liści szpinaku 1 szkl wody 250 g makaronu muszle pieprz oliwa z oliwek starty parmezan Sposób wykonania: Na patelnie z rozgrzaną oliwą wrzucić posiekaną cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę…