Składniki na ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej razowej
- około 1 szklanki letniej wody
- 1 łyżeczka miękkiego masła
- szczypta soli
Składniki na farsz:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- ser feta
Składniki: 400 g szpinaku 100 g mąki 50 g masła 2 jajka sól pieprz 2 łyżki startego parmezanu łyżka masła Sposób wykonania: Szpinak zalać wrzącą wodą i odstawić na 3 minuty po tym czasie wbić do niego jajka i dodać mąkę oraz masło. Całość odkładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej…
Składniki: ½ kg szpinaku 5 jajek 25 dkg sera feta sól, pieprz do smaku 3 łyżki masła Sposób przyrządzenia: W garnku z osoloną wodą gotujemy szpinak prze około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy odsączony szpinak i krótko smażymy. Gotowy szpinak przekładamy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy drugą połowę masła. W miseczce ubijamy…