Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ze schabu

Kotlety schabowe faszerowane

Skład: 4 kotlety schabowe 5dkg oliwek zielonych 10dkg owczego sera feta 1 ząbek czosnku olej do smażenia mąka, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Oliwki posiekać drobno, ser rozgnieść, czosnek zmiażdżyć. Wszystko starannie ze soba wymieszać. W kotletach zrobić kieszeń. Napchać każdego farszem. Zaszyć. Posolić lekko(!),oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć po ok 4 min z każdej strony..…

Schab faszerowany kiełbasą.

Skład: schab bez kości cienka kiełbasa czosnek cebula olej sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Schab umyć osuszyć, nożem wykonać kieszeń. Posypać solą, pieprzem, papryką i natrzeć roztartymi z solą 2 ząbkami czosnku. W utworzone nacięcie włożyć obraną ze skórki kiełbasę oraz drobno pokrojoną cebulę. Mięso obwiązać jak szynkę, piec w piekarniku około 1,5 godz polewając…

Schab pusztański

Skład: schab kapusta kiszona smalec cebula papryka mielona mąka śmietana czosnek sól Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć wykroić kotlety. Kotlety rozbić, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym smalcu. Przełożyć je do rondla, dodać usmażoną na złoty kolor, pokrojona w krążki cebulę, Paprykę słodką mieloną, wodę, dusić około 15 min. Następnie…

Schab po żydowsku

Skład: 1kg schabu czosnek sól, pieprz oliwa łyżka smalcu rosół Sposób przyrządzenia: Schab umyć i osuszyć, oddzielić od kości. Drobno posiekany czosnek utrzeć z solą, pieprzem i oliwą. Umyty i osuszony schab natrzeć czosnkiem, zawinąć w folię i zostawić na 2-3 godziny w chłodnym miejscu. W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć schab, obrumienić ze wszystkich stron,…