Składniki: 1 puszka bobu konserwowego 10 dag żółtego sera 10 dag posiekanych orzechów włoskich majonez sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Bób odcedzić i obrać, ser pokroić w kostkę a orzechy posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Tag: zdrowie
Listy
Sałatka z bakłażanów z zielonym groszkiem
by Paweł Paszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 bakłażany olej 1 cebula 1/2 puszki zielonego groszku 1 jabłko 2 jaja (ugotowane na twardo) 1 ząbek czosnku sok z cytryny sól cukier papryka mielona kilka łyżek majonezu 1 pomidor posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Obrane bakłażany pokroić w plasterki, które obsmażyć an rozgrzanym oleju./ Następnie cebule posiekać, groszek odsączyć z zalewy, jabłko…
Listy
Surówka z bakłażanów z papryką
by Agata Rusek • • 0 Comments
Składniki: 2 młode bakłażany 1 cebula 1 ostra zielona papryka 2-3 łyżki oleju sok z cytryny sól cukier pieprz Sposób wykonania: Bakłażany pokroić w kostkę, cebulę posiekać a paprykę pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem i polać sałatkę.
Listy
Sałatka ze szpinakiem i serem feta
by Arleta Bień • • 0 Comments
Składniki: 2 duże łyżki majonezu 4 ząbki drobno posiekanego czosnku 1 łyżka płynnego miodu odrobina soku z cytryny mały kawałek sera feta Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę, szpinak porwać na mniesz kawałki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z mandarynek i kapusty
by Łukasz Madej • • 0 Comments
Składniki: 8 mandarynek 500 g kapusty włoskiej 2 marchwie 1 cebula 100 g rodzynek sos: 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, mandarynki obrać i podzielić na cząstki, marchewki zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać z…