Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zapiekane

Zapiekanka z kolorowego makaronu

Składniki: kolorowy makaron pestki słonecznika kawałki piersi z kurczaka fasolka szparagowa zielona ser por Sposób przyrządzenia: Ugotować kolorowy makaron. Usmażyć kawałki kurczaka. Następnie do kurczaka dodać na patelni por. Ugotować fasolkę. Ser zetrzeć na tarce. Wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego, wymieszać posypać startym ser i pestkami słonecznika. Zapiec w piekarniku.

Wieprzowina zapiekana z jarzynami

Składniki: 1 kg wieprzowiny bez kości 50 dkg pomidorów 5 cebul 5 ziemniaków 3 bakłażany natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać. Bakłażany pokroić w plastry, posolić, pozwolić aby obciekły z wytwarzającego się soku. Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w plastry. W…

Hiszpanska tortilla z krewetkami

Składniki: 6 jajek opakowanie krewetek *małe* 1 kg ziemniaków sól. pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Obieramy ziemniaki, kroimy w cienkie plasterki smażymy na małym ogniu, aż do uzyskania masy. Smażenie trwa dosyć długo, musimy pilnować ziemniaków aby nie przypalić. W miedzy czasie wbijamy jaja do miseczki dodajemy sol, pieprz i krewetki następnie mieszamy. Gdy…

Przegrzebki zapiekane

Składniki: 50 dkg przegrzebek 1 szklanka bulionu drobiowego ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ¼ szklanki śmietany kremowej 2 łyżki tartego sera parmezan 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki posiekanej naci pietruszki Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion drobiowy, dodać gałkę muszkatołową i pieprz,…