Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zapiekana

Cykoria zapiekana z szynką

Składniki: 4 cykorie 4 plastry szynki 150-200g startego sera 3 łyżki masła 2 łyżki mąki mleko, śmietana 1 żółtko Sposób przyrządzenia: Cykorie myjemy, usuwamy podniszczone liście. Podsmażamy je lekko na 1 łyżce masła i dolewamy szklankę wody. Dusimy, aż zmięknie ten sposób pozbywamy się goryczki. Wykonujemy klasyczny sos beszamelowy z 2 łyżek masła i 2…

Ryba zapiekana z pieczarkami.

Składniki: 1kg ryb lub 60 dag filetów rybnych 1/2 szklanki śmietany 5 dag sera gouda lub tylżyckiego 4 dag tłuszczu do pieczenia 10 dag pieczarek 2 dag tłuszczu sól, pieprz 10 dag cebuli Sposób przyrządzenia: 1. Ryby osolić, ułożyć na żaroodpornym półmisku, oblać tłuszczem, wstawić na 10-15 min. do nagrzanego piekarnika. 2. Pieczarki cienko poszatkować…

Fasolka szparagowa zapiekana.

Skład: 25 dag zielonej fasolki, 6 jaj na tward, 1 posiekana cebula, 1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka, 4 łyżki masła, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, natka pietruszki, 2 łyżki tartej bułki, Sposób przyrządzenia: Fasolkę wymyć, usunąć włókna i ogonki, pokroić w paski, włożyć do wrzątku, gotować, aż będzie prawie miękką Cebulę smażyć na rozgrzanym…

Dorsz inaczej czyli zapiekanka.

Składniki: 1kg ryby – dorsz, halibut, karp (mogą być filety), 1/2 szklanki oliwy lub oleju jadalnego, 2 cebule pokrajane w plasterki, 2-3 łyżki pasty pomidorowej, 2-3 roztarte ząbki czosnku, sól, pieprz i papryka do smaku, 3-4 marchewki pokrajane w talarki, kawałek selera pokrajany w paski, 2 szklanki wody, sok z 1/2 cytryny lub 2 łyżki…