Składniki: 6 kromek białego chleba 12 cienkich płatków wędzonego boczku 30 g masła 6 płatków cze daru 6 plasterków pomidorów sól pieprz Sposób wykonania: Kromki chleba obrumienić a boczek podusić. Następnie kromki chleba posmarować masłem i położyć na każdej plasterki sera i pomidora i po 2 plastry boczku. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć na…
Tag: zakąski
Przekąski
Szaszłyki z kalmarów, bekonu i papryki
by Kaśka • • 0 Comments
Składniki: 270 g kalmarów 400 g bekonu 400g czerwonej papryki 2 liski bazylii szczypta oregano starta skórka z 2 cytryn 120 ml oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę oraz bekon pokroić na kawałki a kalmary w pierścieni po czym nabijać pokrojone składniki na przemian na patyczki do szaszłyków. Następnie oliwę wymieszać z sokiem…
Przekąski
Tartinki z pomidorami i bazylią
by Zofia • • 0 Comments
Przekąski
Racuchy skropione octem balsamicznym
by Julka • • 0 Comments
Składniki: 4 dymki 4 łyżki oliwy 4 jajka szczypta soli 4 łyżki startego parmezanu 4 łyżki tartej bułki ocet balsamiczny olej Sposób wykonania: Posiekaną dymkę zeszklić. W między czasie jajka roztrzepać razem z bułką, parmezanem oraz solą, dodając cebulkę. Z powstałej masy formować małe kulki, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem skropić octem balsamicznym.
Przekąski
Bób z owczym serem
by Kaludia • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg młodego nie łuskanego bonu 450 g owczego sera Sposób wykonania: Bób dokładni myć w ziemnej owdzie. Następnie ser pokroić na kawałki i podawać razem z bobem.