Składniki: 200 g kiełbasy z czosnkiem 200 g sera pieprz bagietka Sposób wykonania: Kiełbasę obrać ze skórki i wrzucić na rozgrzaną patelnie razem z serem. Doprawić do smaku pieprzem i całość dokładnie wymieszaj aby powstała jednolita masa. Następnie każdą kromkę posmarować kiełbasową masą i ułożyć je na brytfannie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni…
Tag: zakąski
Przekąski
Panierowane paluszki ziemniaczane
by Renata Fima • • 0 Comments
Przekąski
Tosty z serową pastą i oliwkami
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 250 g białego sera 2 łyżki posiekanej dymki 60 g czarnych oliwek 2 filety anchois 1 łyżka kaprów 2 łyżki oliwy 8-10 kromek razowego chleba bez skórki Sposób wykonania: Do białego sera dodać posiekaną cebulę, wmieszać i posmarować nim kromki chleba. Następnie anchois zmiksować razem z oliwkami, kaparami oraz oliwą i udekorować serek na…
Przekąski
Naleśnikowe miseczki z grzybami
by Milena • • 0 Comments
Składniki: 300g mieszanych grzybów 3 dymki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanych liści kolendry 2 łyżki oliwy 4 grube naleśniki 1 jabłko sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby, posiekaną dymkę, pietruszkę, kolendrę oraz sól. Całość wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości, wówczas zdjąć z ognia i odstawić. W między…
Przekąski
Szaszłyki z salami, serem, chlebem i korniszonami
by Oliwia • • 0 Comments
Składniki: 24 grube plastry salami 250g sera pecerino 6 korniszonów 24 perłowe cebulki 4 kromki chleba 2 jajka Sposób wykonania: Salami, ser, korniszony i chleb pokroić na kawałki po czym razem z cebulkami wbijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Następnie maczać szaszłyki w roztrzepanym jajku i ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…