Składniki: 12 pędów belgijskiej cykorii 180 g aromatyzowanego sera świeżo posiekana pietruszka pędy rzeżuchy Sposób wykonania: Cykorie układamy w kształt wachlarza na półmisku. U podstawy każdego kładziemy łyżeczkę sera. Całość dekorujemy posiekaną rzeżuchą i pietruszką. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Tag: zakąski
Przekąski
Pędy cykorii z suszoną wiśnią
by Ola Kulik • • 0 Comments
Składniki: 8 pędów belgijskiej cykorii 1/3 szkl. pokruszonego sera rokfor 1 łyżka posiekanych suszonych wiśni 3 łyżki grubo siekanych pekan ¼ szk. rzeżuchy Sposób wykonania: Z pędów cykorii układamy wachlarz. Wokół niego układamy słupki sera. Posypujemy całość wiśniami i posiekanymi orzechami. Przed podaniem udekorować pędami rzeżuchy. Podawać od razu po przygotowaniu.
Przekąski
Naleśniki z masą truskawkową
by Iza Czajka • • 0 Comments
Przekąski
Grzanki z parówką w piwie
by Maja Musiał • • 0 Comments
Składniki: 8 kromek chleba tostowego 3 łyżki masła 6 parówek 200 ml jasnego piwa 3 łyżki startego sera żółtego 1 żółtko ½ łyżeczki cynamonu sól Sposób wykonania; Kromki posmarować masłem z obu stron, wówczas obrumienić na patelni po czym przełożyć na blachę. Następnie parówki przekroić na pół i układać po dwie na każdej grzance. Piwo…