Składniki: 1 obrana kalarepa pokrojona w kostkę 1 obrane, kwaśne jabłko pokrojone w kostkę 1 kiszony ogórek pokrojony w kostkę 2 ugotowane na twardo jajka, obrane, pokrojone w kostkę ½ szklanki orzechów włoskich lub nerkowca posiekane Sos: 2 łyżki octu jabłkowego ¼ szklanki oliwy 1 łyżka musztardy 1 łyżka płynnego miodu 1 rozgnieciony w prasce…
Tag: zakąska
Listy
Szparagi na kwaśno z sezamem
by Weronika Mazur • • 0 Comments
Listy
Przekąska z awokado i krewetek
by Małgorzata Jarecka • • 0 Comments
Składniki: 20 krakersów 20 skropionych sokiem z cytryny plastrów awokado o wymiarach krakersa 20 średniej wielkości usmażonych krewetek Sposób przyrządzenia: Na krakersie ułożyć plaster awokado, a na nim jedną krewetkę. Spiąć całość wykałaczką. Podawać na wyłożonym sałatą półmisku.
Listy
Przekąska z ogórka, sera i wędzonego łososia
by Ksenia Domagała • • 0 Comments
Składniki: 20 plastrów świeżego ogórka o grubości 5 mm każdy 1 opakowanie twarogu o smaku ziołowo czosnkowym = śmietana wędzony łosoś w plastrach pokrojony w kwadraty o boku 2,5 cm Sposób przyrządzenia: Ser wymieszać ze śmietaną aby uzyskać masę nadającą się do wygniatania z rękawa do zdobienia ciast. Na każdy plaster ogórka wycisnąć z rękawa…