Składniki: 10 dkg gotowanego mięsa z kurczaka 3 dkg ryżu błyskawicznego 2/3 szklanki mleka 1 łyżka masła 1 żółtko 1 łyżeczka mąki 1 2/3 szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać bulion warzywny i masło, doprowadzić do wrzenia, gotować aż ryż zmięknie. Lekko schłodzoną zupę zmiksować w…
Tag: zagęszczona
Listy
Zupa krem z łososia
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg filetów z łososia ½ szklanki mleka 1 żółtko 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 szklanki bulionu warzywnego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić w kostkę, zalać bulionem warzywnym, dodać masło, gotować powoli 10 minut. Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Mleko zmiksować z żółtkiem i mąką. Do wrzącej…
Listy
Zupa krem z warzyw
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Zupa krem z cukinii
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Faszerowana pierś z kurczaka suszonymi pomidorami i serem lazur niebieski
by Joanna Stadler • • 0 Comments
Składniki i sposób wykonania: Nacinamy kieszenie w piersi z kurczaka Nadziewamy je serem pleśniowym i pomidorami Doprawiamy pierś :sól, pieprz lub ulubionymi przyprawami (np. przyprawa do kurczaka) Parujemy w piecu konwekcyjnym w temp. 65 stopni przez 25 min. Pierś po wyciągnięciu będzie soczysta. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Joanna Stdler