Składniki:
- olej kukurydziany
- 200 g filetów soli
- 200 g filetów żabnicy
- 4 przegrzebki
- 225 ugotowanych krewetek
- 115 g mąki z proszkiem do pieczenia
- szczypta soli
- 1 żółtko
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 225 ml mleka
- 2 białka
- natka pietruszki
Składniki: 600 g żabnicy 1 strąk zielonej papryki 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz 16 krewetek 16 liści laurowych Sposób wykonania: Rybę, paprykę oraz cebule pokroić na małe kawałki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać sokiem z cytryny oraz sól i pieprzem. Do powstałej marynaty…
Składniki: 675 g ogona żabnicy 5 ząbków czosnku sol pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 łyżka posiekanych listków bazylii Sposób wykonania: Na każdym kawałku ryby zrobić małe nacięcia, w które włożyć plasterki czosnku. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.…
Składniki: 40 dkg filetów z żabnicy 2 łyżki rozpuszczonego masła Marynata: 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1/3 łyżeczki tartego imbiru szczypta szafranu 5 dkg tartego sera Cheddar 1 łyżeczka mielonego chili 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczka soli 2 łyżki soku z limonki 1/2 szklanki jogurtu 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki Sposób przyrządzenia: Filet podzielić…