Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z żurawiną

Majonez z żurawiną

Składniki: 200 ml majonezu 50 g żurawin 1 łyżeczka cukru sól biały pieprz Sposób wykonania: Żurawiny skropić 3 łyżkami wody i posypać łyżeczką cukru. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż woda odpruje, wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sos żurawinowy z cynamonem

Składniki: 2/3 szkl. żurawin kawałek cynamonu 1 szkl. cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Żurawiny wymieszać cynamonem po czym zalać małą ilością wody i rozgotować i rozetrzeć łyżką. Następnie do 2 szklanek otrzymanego soku dodać cukier i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać łyżeczkę mąki wymieszanej z odrobiną wody. Cały czas mieszając trzymać na ogniu około…

Schab w galarecie żurawinowej

Składniki: pół szklanki mrożonej żurawiny łyżka żelatyny 1i1/2 kg. schabu pół szklanki zimnej wody 2 łyżki masła zioła prowansalskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Schab doprawić solą, pieprzem i upiec w piekarniku, odstawić. Zurawinę odsączyć i wrzucić do rondla. Rozgnieść widelcem. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito. Żelatynę wymieszać z zimną wodą,…

Wędzona szynka w żurawinowej glazurze

Składniki: 1wędzona surowa szynka 1 marchewka 1 por kilka gałązek świeżej naci kolendry kilka gałązek świeżej bazylii 1 liść laurowy 10 ziaren pieprzu 10 ziaren kolendry 3 ziarna ziela angielskiego Glazura: 10 łyżek nisko słodzonego dżemu z żurawin kilka listków rozmarynu Sposób przyrządzenia: W odpowiednio dużym garnku umieścić szynkę, dodać jarzyny i przyprawy, zalać wrzątkiem…