Składniki: 4 kotlety schabowe mąka 10 dag żółtego sera 4 ząbki czosnku ½ l bulionu ½ szkl. śmietany 25 dag pieczarek olej sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażone kotlet przełożyć do garnka i podlać bulionem. Dodać do nich pieczarki…
Tag: z wieprzowiny
Wieprzowina
Golanka z fasolką i kiszoną kapustą
by Kaludia Mariańska • • 0 Comments
Wieprzowina
Wieprzowina schowana w soli
by Kaśka Drzyzga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego pieprz majeranek ok. 1 kg soli Sposób wykonania: Mięso natrzeć majerankiem oraz pieprzem. Następnie 0,5 kg soli wsypać do naczynia żaroodpornego , ułożyć na niej mięso i zasypać resztą soli. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 1,5 godziny.
Szynka
Szynka w herbacie
by Dorota Wilamowska • • 0 Comments
Schab
Schab w czerwonym winie
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów schabu 200 k kwaśnej śmietany ½ czerwonego półwytrawnego wina 5 ząbków czosnku sól pieprz olej Sposób wykonania: Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć sola oraz pieprzem. Następnie ząbki czosnku podgrzać na rozgrzanym oleju po czym ułożyć plastry schabu. Trzymać na ogniu około 3 minut. Po tym czasie wlać wino i gotować…