Składniki:
- 2 kg karkówki
- ½ kg mielonego mięsa wieprzowego
- 10 plastrów żółtego sera gouda
- 2 jajka
- olej
- 1 brokuł
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- sól, pieprz do smaku
- 5 mandarynek z puszki
Składniki: 2 kg szynki wieprzowej 3 cebule 3 ząbki czosnku ½ szklanki suszonych śliwek 4 grube plastry wędzonego boczku 4 łyżki masła ½ szklanki czerwonego słodkiego wina pęczek bazylii szczypta majeranku sól, pieprz do smaku kilka ziaren jałowca olej Sposób przyrządzenia; Szynkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i naciąć dużą kieszeń, wykrojone mięso pokroić w…
Składniki: 3 łyżki musztardy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu mielonego 50 dkg polędwicy 2 łyżki oleju 4 łyżki octu winnego 2 łyżki syropu klonowego lub 1 miodu 1,5 łyżeczki posiekanej szałwii Sposób przyrządzenia: W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę musztardy, sól i pieprz, nasmarować mieszanką polędwiczki. Na dużej patelni rozgrzać olej, obrumienić polędwiczki ze…
Składniki: 4 wieprzowe polędwiczki 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego ½ szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego i wymieszać z oliwą z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na około 40 minut. Polędwiczki obsmażyć na patelni, posypać wiórkami masła i dusić jeszcze…