Składniki: 1 kg bakłażanów 1 papryka 2 pomidory 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory, paprykę i bakłażany oczyścić po czym podpiec w rozgrzanym piekarniku, wówczas obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojone warzywa, posiekany koperek i natkę pietruszki. Trzymać na…
Tag: z warzywami
Listy
Witaminowy koktajl buraczany ze szpinakiem
by Malwina • • 0 Comments
Składniki: 3 duże buraki szklanka liści szpinaku biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Buraki dokładnie umyć, obrać i przepuścić przez sokowirówkę. Liście szpinaku zblanszować i posiekać dodać do soku, doprawić do smaku białym pieprzem. Doskonały napój dla wzmocnienia organizmu nie tylko zimą.
Listy
Żeberka w warzywach Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Fasolowe kotlety
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 50dag.białej fasoli 6 plastrów wędzonego boczku 2 jajka 1 cebula 4 łyżki bułki tartej łyżka posiekanej natki pietruszki 4 pomidorki koktajlowe sól pieprz olej Przygotowanie: Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na 3 godziny. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i zmielić. Cebulę posiekać. Do fasoli dodać jajka, posiekaną natkę i połowę bułki…
Listy
Przekąska z cukinii
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 cukinia 10dag.tyżu 1 szt. piersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 kuli mozzaerlli ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Mięso natrzeć solą, pieprzem i pokroić w kostkę. Przesmażyć na oleju dodając zmiażdżony czosnek, pokrojone w kosteczkę papryki, pokrojoną w krążki cebulę, i ryż.…