Składniki:
- 1 kalafior
- 2 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- 5 łyżek sklarowanego masła
- sól
- cukier
Składniki: 1 kalafior 3 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej sól cukier Sposób wykonania: Oczyszczonego kalafiora podzielić na różyczki, które zalać wrzątkiem, aby go przykrywał. Dodać jeszcze łyżeczkę soli oraz ćwierć łyżeczki cukru i gotować około 15 minut. Po tym czasie go odcedzić i polać masłem z zarumienioną bułka tartą.
Składniki: 600 g kiszonej kapusty 1 cebula 3 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę odcisnąć z po czym ja poszatkować i ponownie zalać płynem z kiszenia. Wlać jeszcze 1 szklankę wody i wrzucić przyprawy. Trzymać na małym ogniu około 45…