Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta kiszona zasmażana

Składniki:

  • 600 g kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Kapustę odcisnąć z po czym ja poszatkować i ponownie zalać płynem z kiszenia.
    Wlać jeszcze 1 szklankę wody i wrzucić przyprawy.
    Trzymać na małym ogniu około 45 minut.
    W między czasie posiekaną cebulę zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać mąkę i smażyć około 3 minut.
    Po tym czasie dodać całość do kapusty.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i pozostawić jeszcze  na ogniu przez 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *