Składniki: 1 główka kapusty 1 cebula 3 łyżki masła 200 ml czerwonego wina 5 ziaren ziela angielskiego 5 goździków 1.2 laski cynamonu sól cukier ocet, sok z cytryny Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać poszatkowaną kapustę i smażyć razem około 5 minut. Po tym czasie wlać wino i wrzucić wszystkie…
Tag: z warzywami
Listy
Smażona cukinia w panierce
by Paulina • • 0 Comments
Listy
Ciecierzyca duszona ze szpinakiem
by Ilona Klich • • 0 Comments
Listy
Chrzan z majonezem
by Kamila Bujak • • 0 Comments
Listy
Jabłkowy chrzan
by Kamila Bujak • • 0 Comments
Składniki: 10 łodyg chrzanu 5 dużych jabłek Sposób wykonania: Obrany chrzan i jabłka zetrzeć na tarce. Dokładnie ze sobą wymieszać i przełożyć do słoika.