Składniki: 300 g brokułów 50-100 g twarogu sól czosnkowa pieprz Sposób wykonania: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. W między czasie twarożek pokruszyć i dodać do odcedzonych brokułów Razem wymieszać i doprawić do smaku solą czosnkową oraz pieprzem.
Tag: z warzywami
Listy
Biała rzodkiew z marchewką w sosie
by Bożena Kmita • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 1 biała rzodkiew 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki sambala 1 łyżeczka miodu szczypta curry szczypta soli szczypta cukru Sposób wykonania: Obrane marchewki i rzodkiew zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z octem, sambala, miodem oraz curry. Całość dokładne wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Kapusta pekińska z sałatą i pomidorem
by Beata Skalska • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska sałata – pół główki 2 pomidory garść rodzynek dwie łyżki maggi 4 ząbki czosnku oliwa Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze rodzynki oraz posiekany czosnek. Skropić całość oliwą oraz maggi.
Listy
Pomidory z marynaty
by Ewa Kolasa • • 0 Comments
Składniki: 1 k pomidorów 0,5 szkl. oleju 1/2 szkl octu winnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki miodu ząbek czosnku bazylia Sposób wykonania: Olej wymieszać z octem winnym, solą, miodem, posiekanym czosnkiem oraz bazylią. następnie pomidory pokroić w grube plastry, które zalać zalewą. Odstawić na 1 godzinę aby pomidory mogły nasiąknąć przyprawami.
Listy
Ziemniaki według mojej babci
by Marianna Bożek • • 0 Comments
Składniki: kilo ugotowanych i przestudzonych ziemniaków 1-2 cebule pół słoika majonezu pieprz sól, pietruszka do dekoracji Sposób wykonania: Cebulę posiekać i dodać do pokrojonych ziemniaków. Doda jeszcze majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udekorować natką pietruszki.