Składniki: 20 dag niełuskanego grochu 50 dag kapusty kiszonej 5 łyżek oliwy z oliwek liść laurowy vegeta pieprz 3 ziarenka ziela angielskiego Sposób wykonania: Groch zalać woda i odstawić na całą noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczył około 1 godziny. W między czasie kapustę poszatkować, dodać do niej olej,…
Tag: z warzywami
Listy
Kapusta z grzybami i suszoną śliwką
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 3/4 kg kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 1 cebula masło mąka kminek cukier suszone śliwki Sposób wykonania; Suszone grzyby zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia dodać je do poszatkowanej kapusty. Podlać jeszcze odrobiną wody i gotować do miękkości na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, zagęścić…
Listy
Kapusta Wigilijna Igi
by Iga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiszonej kapusty kilka suszonych grzybów 4 łyżki masła 1 cebula pieprz sól Sposób wykonania; Kapustę kiszoną trochę poszatkować po czym lekko opłukać wodą. Następnie przełożyć ją do garnka i zalać taką ilością wody aby była przykryta. Gotować do miękkości. W miedzy czasie wcześniej namoczone grzyby w wodzie również ugotować do miękkości po…
Listy
Kapusta z grochem i grzybami
by Ewelina Tkacz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiszonej kapusty kilka suszonych grzybów 1 cebula kminek 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 30 dag łuskanego grochu Sposób wykonania: Groch zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. W między czasie kapustę oraz grzyby również ugotować (osobno). Natomiast cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mąkę…
Listy
Kapusta z grzybami zasmażana
by Celina Bartos • • 0 Comments
Składniki: cebula 3 dag suszonych borowików 4 łyżki masła 80 dag kiszonej kapusty 2 listki laurowe łyżka jagód jałowca cukier łyżka mąki sól, pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać poszatkowaną kapustę, listek laurowy i jagody jałowca. Podlać całość szklanką wody i trzymać na ogniu około 20…