Składniki: 60 dag tuńczyka 20 dag soli mały razowy chleb ¾ szkl oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 szkl czarnych oliwek pieprz zioła Sposób wykonania: Oczyszczoną i pozbawioną ości rybę natrzeć solą i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyplukać pod bieżącą woda i osuszyć po czym pokroić na plasterki. Natomiast czosnek przecisnąć…
Tag: z tuńczykiem
Listy
Jaja z farszem z tuńczykiem
by Henryk Filipkowski • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo mała puszka tuńczyka sól pieprz sos: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku sok z cytryny sól pieprz cukier 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić na połówki. Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Wyjęte żółtka utrzeć…
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej, tuńczyka i kukurydzy
by Krystian Gruszczyński • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska puszka tuńczyka puszka kukurydzy pomidor oliwa sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatk0ować. Następnie tuńczyka rozdrobnić widelcem, kukurydze odsączyć z zalewy a pomidora pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymiesza ze sobą. Skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Roladki z lasgane i tuńczyka
by Bartek Fajkowski • • 0 Comments
Składniki: 8 zielonych płatów lasagne sól 150 g tuńczyka 1 pęczek młodej cebulki 2 ząbki czosnku 1 pęczek trybuli 400 g twarożku śmietankowego 2 jaja 150 g parmezanu pieprz masło Sposób wykonania: Lasgane ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie 100 g parmezanu, jaja , tuńczyk, twarożek, posiekaną cebulę, czosnek i trybulę dokładnie…
Listy
Puszysty sos z tuńczyka
by Konrad Śniegocki • • 0 Comments
Składniki: 150 g tuńczyka 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka fondu kaparowego 125 ml śmietany pieprz Sposób wykonania: W między czasie tuńczyka, sok z cytryny, 6 łyżek wody i fond kaparowy dokładnie zmiksować. Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywną pianę. Delikatnie połączyć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.