Składniki:
- 8 zielonych płatów lasagne
- sól
- 150 g tuńczyka
- 1 pęczek młodej cebulki
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek trybuli
- 400 g twarożku śmietankowego
- 2 jaja
- 150 g parmezanu
- pieprz
- masło
Sposób wykonania:
Lasgane ugotować według opisu na opakowaniu .
W między czasie 100 g parmezanu, jaja , tuńczyk, twarożek, posiekaną cebulę, czosnek i trybulę dokładnie ze sobą wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masę rozsmarować na płatach makaronu i zawinąć je w ruloniki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Posypać je pozostałym parmezanem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 15 minut.