Składniki: 600 g trufli 100 g słoniny 2 szkl. bulionu mięsnego 1 szkl. szampana Sposób wykonania: Trufle wrzucić do rondelka po czym przykryć je warstwą słoniny i zalać bulionem oraz szampanem. Trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie trufle przecedzić a sos podawać osobno w sosjerce.
Tag: z truflami
Grzyby
5 x trufle
by Roman • • 0 Comments
Trufle fascynowały ludzi przez tysiące lat. Ich atrakcją jest uwodzący smak i aromat, którego nie da się zapomnieć. Smak i aromat komercjalnie zebranych trufli jest tak silny, że są one używane tylko jako przyprawy, a nie jako oddzielne dania. Truflom przypisywano nawet magiczne siły i właściwości. Zbierane są przynajmniej od 3600 lat. Rosną pod ziemią,…
Indyk
Indyk faszerowany truflami
by marek • • 0 Comments
Wołowina
Zrazy z truflami
by Olusia • • 0 Comments
Skład: 600 g polędwicy 2 trufle 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 120 ml madery 120 ml wywaru 250 g zielonego groszku sól pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 1 cm, zbić je, posolić i oprószyć mąką. Kłaść na rozgrzanym maśle i rumienić z obu stron. Trufle umyć, zalać…