Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z truflami

Trufle w szampanie

Składniki: 600 g trufli 100 g słoniny 2 szkl. bulionu mięsnego 1 szkl. szampana Sposób wykonania: Trufle wrzucić do rondelka po czym przykryć je warstwą słoniny i zalać bulionem oraz szampanem. Trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie trufle przecedzić a sos podawać osobno w sosjerce.

5 x trufle

Trufle fascynowały ludzi przez tysiące lat.  Ich atrakcją jest uwodzący smak i aromat, którego nie da się zapomnieć.  Smak i aromat komercjalnie zebranych trufli jest tak silny, że są one używane tylko jako przyprawy, a nie jako oddzielne dania.  Truflom przypisywano nawet magiczne siły i właściwości.  Zbierane są przynajmniej od 3600 lat. Rosną pod ziemią,…

Zrazy z truflami

Skład: 600 g polędwicy 2 trufle 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 120 ml madery 120 ml wywaru 250 g zielonego groszku sól pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 1 cm, zbić je, posolić i oprószyć mąką. Kłaść na rozgrzanym maśle i rumienić z obu stron. Trufle umyć, zalać…