Składniki: 4 kromki chleba razowego 4 plastry sera gołda 1 kwaśne jabłko masło Sposób przyrządzenia: Kromki chleba razowego posmarować masłem, ułożyć na nich cienkie plastry obranego jabłka, całość przykryć plastrem sera. Podawać na zimno lub zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Oczywiście skład kanapek można urozmaicić np dokładając dodatkową warstwę jabłek, plaster pomidora czy też wędliny.
Tag: z serem
Sery
Ser zapiekany z maślanymi ziemniakami
by Dominika Magiera • • 0 Comments
Składniki: 1 kg sera raclette 1 kg młodych ziemniaków 2 łyżki masła 200 g korniszonów sól Sposób wykonania: Ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 30 minut. Po tym czasie odcedzić je i przełożyć je do miski. Dodajemy masło i całość dokładnie wymieszać. Następnie ser pokroić na grube plastry, które podgrzać w piekarniku aby zaczęły…
Jajka
Pasta z bryndzy z kaparami i anchois
by Marzena Krukowska • • 0 Comments
Składniki: 120 g bryndzy 120 g masła 1 łyżeczka kaparów 1 filet anchois ½ pęczka szczypiorku 1 łyżka musztardy papryka w proszku kminek sól Sposób wykonania: Masło razem z bryndzą przetrzeć przez sito. Następnie anchois, kapary oraz szczypiorek posiekać i dodać do masła oraz bryndzy. Dodać jeszcze musztardę i całość dokładnie utrzeć i doprawić do…
Sery
Smażony ser
by Sylwia Adamiec • • 0 Comments
Składniki: 500 g sera halloumi 4 łyżki mąki 1 cytryna 100 ml oleju Sposób wykonania: Ser pokroić na grube plastry, które obtoczyć w mące. Następnie umarzyć na rozgrzanym oleju na złoto. Podawać z cytryną.
Sery
Pasta serowa gorgonzola z mascarpone
by Aniela Niedziela • • 0 Comments
Składniki: 100 g sera mascarpone 50 g sera gorgonzola 50 g masła 1 łyżeczka musztardy Sposób wykonania: Ser gorgonzola zetrzeć na tarce po czym dodać masło i dokładnie razem utrzeć. Następnie dodać musztardę i ser mascarpone. Nadal ucierać na jednolitą pastę.