Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z rzodkiewką

Gotowane rzodkiewki z sosem beszamelowym

Składniki: 2 szklanki pokrojonej w plastry rzodkiewki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka szczypta tartej gałki muszkatołowej sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać rzodkiewkę osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować aż rzodkiewka zmięknie. W międzyczasie przygotować sos. W małym rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, chwilę smażyć mieszając, nie rumienić.…

Brokuły z rzodkiewką w maśle

Składniki: 30 dkg różyczek brokuł 15 rzodkiewek pokrojonych w grube plastry 2 łyżeczki oleju sól, pieprz 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Wypłukane różyczki brokuł zalać wrzątkiem, dodać sól i łyżeczkę oleju, gotować 6 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, obsączyć. Podobnie przygotować plastry rzodkiewki. Masło rozpuścić. W salaterce wymieszać wszystkie składniki, przyprawić pieprzem.

Rzodkiewka i marchewka w miodowej marynacie

Składniki: 1 szklanka pokrojonej w plastry rzodkiewki ¼ szklanki pokrojonej w plastry marchewki 3 pokrojone w paseczki suszone morele Marynata: ¼ szklanki octu winnego 1 łyżka płynnego miodu Sposób przyrządzenia: W małym rondlu doprowadzić do wrzenia ocet, dodać miód, mieszając podgrzewać aż miód się rozpuści. W salaterce wymieszać rzodkiewkę, marchew i morele, zalać gorącą marynatą,…

Ogórek z rzodkiewką i papryką marynowany

Składniki: 2 długie ogórki pokrojone w cienkie plastry ½ szklanki pokrojonej w paski żółtej papryki 1 szklanka pokrojonej w cienkie plastry rzodkiewki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki   Marynata: 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka białego octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać ogórki,…

Szparagi duszone z rzodkiewką

Składniki: 1 kg oczyszczonych, świeżych szparagów pociętych na 5 cm kawałki 1 łyżka oliwy 5 pokrojonych szalotek 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plastry 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 1 łyżka masła sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć mieszając kilka minut, dodać szparagi i…