Składniki: 9 plastrów wędzonego łososia 2 żółte grejpfruty 2 czerwone grejpfruty sok z jednej cytryny ½ szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki brązowego cukru gałązki kolendry Sposób przyrządzenia: Grejpfruty umyć, obrać , podzielić na części i usunąć błonki. Sok powstały podczas usuwania błonek odstawić. Łososia pokroić w paski i wymieszać z grejpfrutem. Sok grejpfrutowy wymieszać…
Tag: z ryb
Listy
Filety z pangi w ziołach i owocach granatu
by Malwina Dobrosielska • • 0 Comments
Składniki: 2 kg filetów pangi 1 szklanka białego winnego octu ½ szklanki rodzynek 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 8 cebulek szalotek ½ szklanki brązowego cukru 3 dojrzałe owoce granatu szklanka świeżych ziół /oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek/ sól, pieprz, cukier do smaku ½ litra wody 2 limonki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Filety rybne umyć,…
Listy
Pasztet rybny Marcina
by Marcin Ogrodowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 kg filetów z dorsza 8 jajek 2 czerstwe bułki kostka margaryny lub masła 1/2 szklanki śmietany szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do foremki Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Rybne filety i bułkę skręcić przez maszynkę do mięsa.…
Listy
Filet z pangi pod pierzynką
by Ewelina Manowska • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów z pangi słoiczek chrzanu pęczek natki pietruszki pęczek zielonego koperku 3 ząbki czosnku 3 kromki chleba sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć filety solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem Natkę pietruszki, zielony koperek, umyć, osączyć i drobniutko…
Listy
Filet z limandy żółto płetwej gotowane z krewetkami i pomidorem
by Katarzyna Michalewska • • 0 Comments
Składniki: dwa filety rybne 2 szklanki bulionu drobiowego bez soli 1 szklanka bulionu rybnego bez soli 1 cytryna 3 ząbki czosnku 5 łyżka masła 2 pomidory 1 łyżka posiekanego szczypiorku 20 dkg gotowanych krewetek koktajlowych sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu połączyć bulion rybny i drobiowy, gotować powoli aż objętość płynu zredukuje się o…