Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Filet z łososia z sosem z owoców tropikalnych

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sezamu sól, pieprz olej i masło do smażenia Sos: 4 łyżki pokrojonych w kostkę owoców (mango, nektarynka, pomarańcza, awokado…) 4 łyżki jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, mielone chili do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić…

Pstrąg smażony, z aromatycznym sosem podany

Składniki: 1 kg sprawionych pstrągów 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oliwy sól, pieprz Sos: 2 łyżki koniaku 2 szklanki białego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku goździki i tarta gałka muszkatołowa do smaku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem,…

Pstrąg faszerowany, gotowany w winie

Składniki: 4 średniej wielkości pstrągi ½ szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżka masła 8 śliwek szczypiorek, natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Odciąć głowy, wypatroszyć bez rozcinania jamy brzusznej, ponownie umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem nie zapominając o jamie brzusznej, odstawić. Śliwki przekroić na połowę, usunąć pestkę, miąższ pokroić w…

Pstrąg z wody z kiszonym ogórkiem

Składniki: 1 kg niedużych sprawionych pstrągów 4 szklanki wody 1,5 szklanki czerwonego wina warzywa jak do rosołu sól, pieprz kiszone ogórki Sposób przyrządzenia: Pstrąga dokładnie umyć, zwłaszcza jamę brzuszną, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 60 minut. W międzyczasie przygotować wywar. Wodę i wino doprowadzić do wrzenia, dodać obrane warzywa i przyprawy, powoli gotować…