Składniki: 1 kg łodyg rabarbaru 1 kg cukru Sposób wykonania: Rabarbar obrać z wierzchnich włókien i pokroić na małe kawałki. Wrzucić je do rondla iż posypać cukrem. Gotować na małym ogniu aż całość sie rozgotuje i zgęstnieje. Przełożyć do słoików.
Tag: z rabarbarem
Listy
Wiosenne ciasto z rabarbarem
by Halina Paczuska • • 0 Comments
Listy
Kruchy placek z rabarbarem
by Marzena Hajda • • 0 Comments
Składniki: kostka masła 1 szkl. cukru pudru 3 jajka 1 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zsiadłego mleka 3 szkl. pokrojonego w kostkę rabarbaru tłuszcz do formy cukier puder do posypania Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka. Do połączonych składników dodać na koniec mąkę…
Listy
Kruchy torcik z rabarbarem
by Sylwia Felska • • 0 Comments
Listy
Placek drożdżowy z rabarbarem
by Kinga Misiaszek • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki 1 łyżki mąki 3 żółtka ¾ szkl. mleka 4 dag drożdży 3 łyżki cukru pudru 1 op. cukru waniliowego ½ kostki masła szczypta soli tłuszcz do formy rabarbar malinowy Sposób wykonania: Masło roztopić po czym rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. W ciepłym mleku roztopić drożdże, wówczas dodać łyżkę mąki oraz łyżkę…