Składniki:
- 450 g rabarbaru
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 g masła
- 150 g cukru
- 60 ml kefiru
- 60 ml mleka kokosowego
- skórka otarta z 1 cytryny
Składniki:
Składniki: 50 dkg obranych, pokrojonych w kostkę łodyg rabarbaru 1 szklanka cukru 3 szklanki gęstej śmietany kremowej 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie dusić rabarbar z dodatkiem cukru i 2 łyżek wody przez około 10 minut, schłodzić, zmiksować blenderem. Śmietanę ubić mikserem. Do szklanych miseczek układać warstwami bitą śmietanę i…
Składniki: 45 dkg oczyszczonych łodyg rabarbaru 15 dkg brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Rabarbar pokroić w kawałki o długości około 2,5 cm. Wymieszać z cukrem i przełożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C przez około 30 minut. Przełożyć do czystego słoja. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub…
Składniki: 1 kg rabarbaru 1 kg cukru 1 laska wanilii Sposób wykonania: Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki, które zasypać cukrem i odstawić na noc. Następnego dnia dodać jeszcze pokrojoną wanilię i smażyć na małym ogniu około 25 minut. Zdjąć wytworzoną w trakcie smażenia pianę i przełożyć do słoików.