Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pieczarek

Jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem

Składniki: 30 dag pieczarek 6 jajek majonez 1 cebula szczypiorek sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Następnie pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Doda żółtka i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą ora pieprzem.…

Pieczarki z parówkami i serem

Składniki: 1 kg parówek 25 dag pieczarek 25 dag żółtego sera 2 pomidory 4 cebule 2 papryki mielona ostra papryka olej sól pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone w plasterki pieczarki i parówki oraz pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około…

Pieczarki faszerowane Kingi

Składniki: 10 dużych pieczarek ½ kg mięsa mielonego sól pieprz ząbek czosnku jajko bułka tarta olej Sposób wykonania: Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Naste pnie z pieczarek odciąć nóżki i kapelusze wypełnić mięsnym farszem. Posypać je Vegetą po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju…

Jajka z farszem pieczarkowym

Składniki: 5 jajek ½ kg pieczarek pęczek natki pietruszki 4 łyżki bułki tartej 5 łyżek masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, przeciąć w skorupkach na dwie części. Wybrać jajka ze skorupek, posiekać. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 5 łyżek masła i smażyć uprzednio…

Pieczarki smażone

Składniki: 800 g pieczarek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je na rozgrzaną oliwę. Następnie czosnek rozgnieść razem z sola i dodać do pieczarek. Całość wymieszać i zarumienić na małym ogniu. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.