Składniki:
- 40 g masła
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 450 g pieczarek
- 2 szalotki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki:
Składniki: 4 pieczarki 1 szkl oliwy z oliwek 1 szkl octu z czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru ½ szkl ziół: natki pietruszki, oregano, estragon, szczypiorek Sposób wykonania: Do oliwy z oliwek wlać ocet z czerwonego wina oraz sos sojowy. Całość dokładnie wymieszać, wówczas dodać posiekane zioła oraz cukier do smaku, ponownie…
Składniki: 4 pieczarki gruboziarnista sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 4 chlebki pita 2 łyżki majonezu 1 szkl preparowanej kaszy gryczanej 125 g ugotowanej fasolki szparagowej Sposób wykonania: Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą oraz pieprzem o czym wrzucić je na silną rozgrzaną oliwę z oliwek i smażyć do miękkości około 4 minut. W między…
Składniki: 500 g pieczarek 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego tymianku ½ łyżeczki soli szczypta płatków suszonej czerwonej papryki 1 łyżeczka octu balsamicznego natka pietruszki Sposób wykonania: Do miseczki przełożyć grzyby, skropić je oliwa z oliwek. Dodać tymianek, sól oraz płatki czerwonej papryki/. Całość dokładnie wymieszać po czym rozłożyć je na blasze. Wstawić…
Składniki: 30 dużuch pieczarek ½ szklanki tartego sera pecorino Romano ½ szklanki tartej bułki 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. W miseczce wymieszać tarty ser, tartą bułkę, czosnek, miętę, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem…