Jest to typowo grecki przepis na zastosowanie grillowanej czerwonej papryki (florinis). Super przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej! 1. Wyciągnąć paprykę ze słoja i pozwolić jej ocieknąć z zalewy. 2. Pokrój papryki wzdłuż i umieść je w na talerzu. 3. W miseczce ubić oliwę z octem i skropić nią papryki. 4. Paprykę posypać czosnkiem i oregano…
Tag: z papryki
Przetwory z papryki
Papryka marynowana
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 3 kg papryki czosnek oliwa Marynata: 7 szklanek wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 1 opakowanie gorczycy 5 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzy 5 liści laurowych kilka ziaren gorczycy 10 goździków 2 duże łyżki soli Sposób przyrządzenia: Paprykę obrać, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki, blanszować we wrzątku. Ułożyć w czystych słojach…
Grill
Warzywa z grilla
by Tadeusz • • 0 Comments
Te warzywa i ser kozi to proste, klasyczne, i wspaniałe połączenie. Składniki: 2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę 4 kapelusze dużych pieczarek 1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól i pieprz 20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser 8 kromek chleba tostowego świeża…