Składniki:
- 1 litr sosu beszamelowego
- ostra musztarda do smaku
Składniki: 100 ml wywaru z ryb 100 ml wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 4 żółtka 1 łyżka mąki 50 ml wody sól Sposób wykonania: Wino razem z wywarem i masłem i musztardą doprowadzić do zagotowania. Następnie żółtka wymieszać z mąką oraz wodą i dodać je do gotującego się sosu. Dokładnie wymieszać, zdjąć z…
Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250mj jasnego piwa przyprawa do ryb 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki cukru 1 cytryna 3 żółtka sól Sposób wykonania: Masło wymieszać razem z mąką po czym dodać gorące piwo, musztardę i przyprawę do ryb, 4 plasterki cytryny. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut. W między…