Składniki;
- 4 łyżki musztardy
- 125 ml majonezy
- 125 ml kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Składniki: 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka cukru 1 szczypta soli 2 łyżki dashi ½ łyżki musztardy Sposób wykonania: Ocet ryżowy wymieszać z sosem sojowym, musztardą oraz dashi. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki musztardy w proszku lub 2 łyżki musztardy tradycyjnej 2 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 2 łyżki pokrojonych w drobną kostkę korniszony ½ szklanki białego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ¼ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła, dodać mąkę i musztardę…
Składniki: ogórki 1 l wody 1 szkl. cukru 5 łyżek musztardy 3 łyżki soli 1op. ziela angielskiego 1 op. liście laurowych 1op. gorczycy 1 op. pieprzy w ziarenkach Sposób wykonania: Do wody wrzucić wszystkie przyprawy i doprowadzić do wrzenia. W między czasie ogórki pokroić w plasterki i ułożyć je w słoikach. Następnie zalać je zalewą,…
Składniki: 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z octem winnym po czym doprawić do smaku solą. Wymieszać trzepaczką po czym stopniowo dodać jeszcze oliwę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem