Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z migdałami

Ciasteczka z migdałami Ilony

Składniki: migdały blanszowane 3,5 szklanki cukier puder 1/2 szklanki jajka 2 sztuki okruchy chleba 1/3 szklanki miód 1/3 szklanki Sposób przyrządzenia:Na początku należy rozdrobnić migdały w robocie kuchennym niewielkąilością cukru. Później połączyć pozostały cukier z jajkami, bardzoostrożnie ucierając do uzyskania białej, gęstej, kremowej masy.Po tym należy dodać zmielone migdały i okruchy chleba i bardzo dobrzewymieszać.…

Ciasteczka z rumem

Składniki: ½ szkl. masła 1/8 szkl. cukru 2 jajka ¼ kieliszek rumu ½ szkl. posiekanych migdałów 1 ½ – 2 szkl. mąki cukier Sposób wykonania:Masło ucierać, gdy będzie białe dodać rum, cukier, posiekane migdały oraz wbić jajko.Całość dokładnie mieszać w trakcie dodając mąkę aby ciasto było twarde.Następnie ciasto dokładnie zagnieść po czym cienko go rozwałkować.Z…

Bezy migdałowe

Składniki: 6 białek 600 g mielonych migdałów 500 g miałkiego cukru 1 łyżka masła 2 łyżki mąki Sposób wykonania:Białka ubić na sztywną pianę, wówczas dodać migdały oraz cukier.Całość dokładnie wymieszać.Następnie postawić miskę z pianą nad garnkiem  z gotującą się woda i trzymać tak ok. 20 minut.Po tym czasie łyżką formować bezy, które układać w brytfannie…

Ciastka-Buziaczki

Składniki: 100 g masła 200 g mąki 70 g cukru 2 jaja 1 płaska łyżeczka cynamonu polewa czekoladowa migdały do dekoracji Sposób wykonania:Mąkę posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić ciasto. Uformować gruby wałek. Obsypać go mąką, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie pokroić w plasterki i…

Paszteciki wieprzowe z migdałami

Składniki: 1 kg wieprzowiny 20-30 dag wieprzowej słoniny 3 jabłka ¼ szkl. migdałów 2 łyżki cynamonu ½ łyżki mielonej gałki muszkatołowej ½ łyżki goździków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz słoninę zemleć osobno w maszynce a obrane jabłka podkroić w kostkę. Następnie całość dokładnie wymieszać dodając migdały, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz…