Składniki: 450 g mrożonego groszku 500 g cebuli 500 g pieczarek 5 łyżek oleju 2 kg wieprzowiny sól pieprz 1 czubata łyżka mąki 3 łyżki bulionu 250 g śmietany 1 butelka sosu chili Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć z patelni. Na tej samej…
Tag: z mięsem
Schab
Gulasz ze schabu i fasoli
by Justyna Nitka • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu mąka 2 łyżki oleju sól pieprz 1 cebula 1 opakowanie białej fasoli w sosie pomidorowym 1 opakowanie czerwonej fasoli kidney 3 łyżki przecieru pomidorowego ½ l bulionu ½ łyżeczki majeranku natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Wieprzowina
Wieprzowina w kwaśnej marynacie
by Natalia Kubera • • 0 Comments
Składniki: 3/8 l wody ¼ l octu 1 cebula 2 liście laurowe 2 goździki 1 kg schabu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki smalcu 1 pojemniczek śmietany 2 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso zalać wodą wymieszaną z octem i liściem laurowym. Odstawić na 3 dni. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i…
Wieprzowina
Pieczeń wieprzowa z imbirem
by Nikola Kardas • • 0 Comments
Składniki: 40 g świeżego kłącza imbiru 1 ząbek czosnku 1 papryczka chi lii 2 pomarańcze 1 łyżka cukru trzcinowego sól pieprz 1 kg wieprzowiny 3 łyżki oleju 5000 ml bulionu 3 łyżki zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok, imbir, czosnek i chilii posiekać. Wszystko wymieszać , doprawiając jeszcze solą, pieprzem oraz cukrem.…
Wieprzowina
Polędwiczki w sosie serowym
by Urszula Woźniczka • • 0 Comments
Składniki: 12 plastrów polędwicy wieprzowej 1 łyżka ostrej musztardy 12 cienkich plastrów wędzonego boczku 40 g masła 1 cebula wiórki masła 1 cebula 250 ml słodkiej śmietanki 150 g twarożku ziołowego 1 trójkąt topionego serka 2 łyżki zielonego pieprzu natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które posmarować musztardą po czym każdy plaster owinąć…