Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…
Tag: z mięsa
Listy
Aromatyczne żeberka w grzybowym sosie ze śliwkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Duszone żeberka pachnące kminkiem i ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule 2 łyżki kminku 2 łyżki ziół prowansalskich ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi,…
Listy
Kotlety schabowe w czerwonym winie Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych przyprawa do mięsa 8 łyżek suszonej żurawiny 25 dkg sera Gouda ½ szklanki koncentratu pomidorowego ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina szklanka mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe rozbić , oprószyć przyprawą do mięsa i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułożyć po łyżce żurawin,…
Listy
Mięsno warzywne pulpeciki Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg wieprzowego mięsa mielonego 2 jajka sól do smaku ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli 6 łyżek otrębów pszennych 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 2 średnie obrane cebule mała puszka pomidorów bez skórki 25 dkg mrożonego groszku ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki szczypta majeranku 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Do…