Składniki:
- 300 g jagód
- 300 g twarożku homogenizowanego
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 cytryna
Składniki: 3 morele 250 g malin 3 żółtka 250 ml mleka 80 g cukru ½ laski wanilii Sposób wykonania: Morele sparzyć wrzątkiem i pokroić na kawałki, i razem z oczyszczonymi malinami ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Następnie śmietanę razem z wanilią podgrzać po cym ostudzić i wyjąć wanilię. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem…
Składniki: 1/2 kg. malin 1/2 litra mleka 15dag. cukru waniliowego 3 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Odlać pół szklanki mleka . Maliny lekko rozmrozić, zmiksować z pozostałym mlekiem. Wlać do garnka, dodać oba cukry i chwilę gotować. W pozostałym mleku rozrobić mąkę ziemniaczaną. Do gotujących się malin powoli wlewać mieszankę mąki z mlekiem, cały…