Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morele zapiekane z malinami w sosie

Składniki:

  • 3 morele
  • 250 g malin
  • 3 żółtka
  • 250 ml mleka
  • 80 g cukru
  • ½ laski wanilii

    Sposób wykonania:
    Morele sparzyć wrzątkiem  i pokroić na kawałki, i razem z oczyszczonymi malinami ułożyć w naczyniu żaroodpornym  wysmarowanym masłem.
    Następnie śmietanę razem z wanilią podgrzać po cym ostudzić i wyjąć wanilię.
    Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym połączyć ze śmietaną.
    Powstałym sosem zalać owoce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 8 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *