Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń malinowy Marzeny

Składniki:

  • 1/2 kg. malin
  • 1/2 litra  mleka
  • 15dag. cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej

    Przygotowanie:
    Odlać pół szklanki mleka . Maliny lekko rozmrozić, zmiksować z pozostałym mlekiem. Wlać do garnka, dodać oba cukry i chwilę gotować. W pozostałym mleku rozrobić mąkę ziemniaczaną. Do gotujących się malin powoli wlewać mieszankę mąki z mlekiem, cały czas mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 2 minuty. Cały czas należy intensywnie mieszać, żeby nie powstały grudki. Gotowy budyń przelać do miseczek.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *