Składniki:
- 3 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 1/5 l wywaru z ryb
- 4 łyżki czerwonego wina
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 listek laurowy
- sól
- pieprz
- 600 g krewetek
- 100 ml śmietany 22%
Składniki: 16 krewetek ¼ szkl mieszanki przypraw całun łyżka masła 3 łyżka oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego sól pieprz 4 szkl mieszanki sałat cebulka pomidor zielone jabłko Sposób wykonania: Krewetki obtoczyć w przyprawie całun po czym wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem. Smażyć cały czas mieszając około 3 minut. Następnie oliwę z oliwek…
Składniki: 1 op krewetek 1 awokado 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Dodać odsączone z zalewy krewetki oraz posiekany koperek. Następnie posiekany czosnek wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą oraz…